Zon, zee en zwembad met een toefje cultuur

We zijn vanmorgen vroeg weer binnengevallen na een heerlijke vakantie in Spanje. We zijn dit jaar weer naar de Costa Brava gereden in Spanje om daar al kamperend zon, zee, zwembad, heerlijk eten af te wisselen met een paar toefjes cultuur en historie.
Ook dit jaar konden we onze kinderen weer vermaken met verhalen over hoe mensen vroeger leefde door een bezoek aan dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. Santa Pau is daar een mooi voorbeeld van. Leuk om te zien en als je in de buurt bent moet je er zeker langs. Ga ook even zitten op het piepkleine terras van Can Daina en geniet van de rust. Zelfs de Grieken en Romeinen konden een dag boeiend zijn voor de meiden in Empuries. Aardig om te zien was dat ze daar nog actief aan het opgraven zijn (is wat voor opa) en ook een Forum (Roman) in volle omvang aan het herbouwen zijn met originele en handgemaakte onderdelen. Erg mooi en leuk voor over een jaar of drie om nog eens te kijken als het forum af is. Of Fre en Yanniek dan nog zo leuk op de foto willen zien we dan wel.
Ok, toegegeven omdat we al voor het derde jaar in dezelfde streek op vakantie waren was het een beetje zoeken naar de mooie plekjes (de meeste hebben we voorgaande jaren al gehad) waardoor het ook een keer mis ging. Op een kleine kastelen toer vonden we de overblijfselen van het kasteel van Hostalric maar bij het kasteel Arbucies kwamen we wel in de buurt maar niet dichtbij genoeg. Blijkbaar zijn ze dit nog vol aan het restaureren en is het nog niet toegankelijk voor publiek, in ieder geval niet eenvoudig.
Verder hebben we heerlijk genoten van de Spaanse gastvrijheid, elkaar, lekker eten, rosada en tappas (kan je ook lekker eten op het terras in Pals waar we dit jaar voor de tweede keer zijn gaan kijken) en hebben we een paar boeken uitgelezen.
De zee was bij tijd en wijle voorzien van enorme golven (waar Yanniek en ik twee keer “omstekop” gingen met ons bootje) en het zwembad was weer super.
Een minpuntje maar… de terugreis heeft ook dit jaar weer 18 uur van onze tijd opgesnoept (terwijl we heen zijn gereden in 14 uur). Blijkbaar stonden er boze chauffeurs op de grens tussen Spanje en Frankrijk waardoor we meer dan 2 uur bijna stil stonden en bij Lyon ging het ook lekker mis. Ach we zaten comfortabel en alles is heel gebleven en we zijn weer veilig thuisgekomen. Misschien volgend jaar toch maar een keer vliegen…

Ook leuk om te lezen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *