Weekendje Grand Prix van België

Voor mijn 50ste verjaardag heb ik van vrienden een weekendje GP in Spa-Francorchamps gekregen. Super leuk zeker als F1 een beetje jouw ding is. Nu was dit niet de eerste keer dat ik ben afgereisd naar misschien wel het mooiste circuit op de F1 kalender naar waarschijnlijk wel de laatste keer. Wij kwamen aan op zaterdag en toen was het op de zaterdag al net zo druk als twee jaar geleden op zondag. Dat beloofde dus niet veel goeds voor de zondag als het gaat om aantallen toeschouwers en het vinden van een mooi plekje om de race te bekijken. De campings zaten bomvol en die mannen zitten zowat op het circuit dus vroeg aanwezig zijn is het devies. Ok, onze versie van vroeg is misschien laat voor anderen want wij dachten dat rond 08:30 toch best vroeg was maar achteraf bleek dat er mensen om 06:00 uur al voor de poort stonden…

Enfin, de 50-ers stonden om 08:25 in de rij voor de afslag 11 (althans dat dachten we) om naar parking groen te rijden. Na een uur stil staan bleek dat we voor 10b stonden en konden we 5 km verderop opnieuw aansluiten in de rij. Uiteindelijk liepen we pas om 11:45 het circuit op.  Een tikje aan de late kant voor een echt goede plek maar er waren zo enorm veel Nederlanders dat het overal gezellig was. We kropen ergens op een helling en hebben veel lol gehad naar aanloop van de start en de eerste 8 rondes. Nu hadden we het uitval scenario al enigszins in de verwachting dus was onze exit strategie daarop aangepast. We zijn voor de finish vlag vertrokken om de uitstroom files (onze buren op de heuvel hebben vorig jaar 4 uur stil gestaan om eruit te komen) te vermijden.

Samenvattend, top weekend, jammer van de uitval van Max en we stellen vast dat Francorchamps eigenlijk de toestroom van mensen niet aankan. Vanavond Peptalk met Max maar bekijken.

Ook leuk om te lezen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *