Terug van weg geweest

Bij De Smeetsjes ligt al een tijdje de boel overhoop, de verbouwing gaat nu minder snel nu er maar twee handen aan het klussen zijn en in de afgelopen weken zijn we er ook nog twee weken tussenuit geweest.

We zijn naar Italië gegaan om als eerste Napels te bekijken. Goede ervaringen met een B&B in het historische centrum en een erg leuke Napels Underground tour gedaan. Onze gids wist veel te vertellen over het ontstaan van de ondergrondse ruimtes. Boven de grond warm maar hier lekker koel en leuke informatie over de 7 lagen Napels die vanaf de Grieken bovenop elkaar gebouwd zijn. Het deel van het Romeinse theater was ook leuk, je zal er maar achter komen dat je wijn kelder eigenlijk een deel is van een theater wat half zo groot is als het Colosseum in Rome.

Na Napels heerlijk uitgerust aan het zwembad in San Giovanni a Piro, boek uitgelezen (2 zelfs), eten en drinken. Als je iets zou moeten verzinnen wat niet perfect was dan was het de wind… In een huis met de naam “stem van de wind” was een windje als verkoeling best welkom geweest. Het was er knetter heet en geen zuchtje wind. Zonder airco is het dan best warm.

Het derde deel van onze vakantie was in Pompeï, indrukwekkend om te zien maar ook erg warm. Na 5 uur rondwandelen in Pompeï hadden de meiden met donker haar een halve zonnesteek, was mijn polo net een natte vaatdoek en was Fre er helemaal klaar mee. Tijd voor douche dus.. Leuke dingen gezien en ook weer in een fantastische B&B gezeten. Deze keer een stuk eenvoudiger bereikbaar dan in het historisch centrum.

Relaxed terug gevlogen naar Nederland om aan de derde week van onze vakantie te beginnen waar ik nu nog spierpijn van heb. Op de eerste ochtend na terugkomst kwam een hele grote vrachtwagen een paar plankjes brengen waar een schuur en een veranda van gemaakt moest worden. Mijn eigen Yippie ya yah yippie yippi Yeah project. Veel schroeven, spijkers, zweet, spierpijn verder ben ik er bijna. Nog één weekend te gaan en dan is het af! Als dat klaar is dan kan de rommel binnen weer netjes opgeruimd worden in de schuur en kan ik weer binnen verder.

We zijn nog niet aan het einde van de verbouwtrein maar we schieten wel aardig op en de vakantie is weer voorbij.

Ook leuk om te lezen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *