‘t Wildryck & de koning

Pasen is geweest en we zijn lekker met z’n vieren gevlucht van het soms iets te drukke bestaan. Er “lekt” de laatste tijd een beetje teveel gezinstijd naar andere dingen. Allemaal nodig maar dan zijn een paar dagen met z’n vieren (plus hond) wel heel welkom. 10 jaar geleden zijn we (toen de kinderen nog heel klein waren) in ’t Wildryck geweest in Drenthe. Toen waren we vooral druk met speeltuinen, springkussens en het zwembad maar nu konden we met z’n allen genieten van de natuur. De hond genoot met volle teugen van zoveel ruimte. Nu hebben wij hier ook bos in de buurt maar het Drents-Friese Wold is natuurlijk een tandje groter met 61 vierkante kilometer. We hebben er fijn gewandeld. Als je daar dan toch in de buurt bent dan is een bezoek aan Westerbork natuurlijk niet over te slaan. Van het concentratiekamp is natuurlijk niets meer over maar een rondje door het museum met veel audio visuele dingen laat niets aan de verbeelding over, goed om aan de kinderen (ze zijn er nu oud genoeg voor) mee te geven. Het waren heerlijke dagen en we kwamen uitgerust terug! Maar goed ook want afgelopen week was weer volg gas en zelfs vandaag was vroeg opstaan. Koningsdag en de vrijmarkt in ons dorp start bijna net zo vroeg als in Amsterdam. Yanniek was al om 06:00 uur (!!!) samen met de vriendinnetjes op de verkoop stek. Twee dozen vol met spullen die ze wel kwijt wilde en ho, ho, ho verkopen doe je zo!
Als voor de officiële start had Yanniek al wat verkocht. De hele familie zit in de supply-chain want als er weer plek op het kleedje is, is hier in huis altijd nog wel wat te vinden om weer ter verkoop aan te beiden. Mama weer op de fiets heen en weer ;).
Voor de morele support ben ik met de hond langs geweest, het was lekker weer dus al op de heenweg hing haar tong al uit de bek. Tel daarbij op een robbertje spelen met collega boxer Caat, door al die benen heen op de vrijmarkt, Yanniek begroeten én weer een aardig eind terug wandelen en je snapt dat Grietje inmiddels voor pampus op haar dekentje ligt te slapen.
Vanmiddag nog de opbrengst van Yanniek tellen en wie weet is mijn nieuwe gadget, de androidbox, binnen. Weer een paar uur uitprobeer plezier! Top dag vandaag, leve de koning!

Ook leuk om te lezen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *