Pasen in Berlijn

Berlijn is niet al te ver, stond nog op ons lijstje en vriend Daan woont er dus wij zijn met Pasen die kant op gevlogen om op ons gemakje Berlijn te bekijken. Heerlijk relaxed vanaf Rotterdam dus geen gedoe zoals op Schiphol, voor ons lekker dichtbij, eenvoudig parkeren en slechts een uurtje vanaf Berlijn. Met de prima openbaar vervoer verbindingen vanaf het vliegveld naar het centrum van Berlijn en voordat je het weet zit je aan een lekker koel groot biertje!

Goed hotel dicht bij het Hauptbahnhof dus dicht bij alle verbindingen. De volgende ochtend een dag pas voor het OV en je kan gaan en staan waar je wil, super handig. Natuurlijk zijn we als alle toeristen de sites langs geweest en als het ging druppelen (het weer kon beter, maar ook slechter!) snel een kroeg, restaurant of museum in. Er is echt een hoop te zien in Berlijn dus warm aanbevolen om eens te gaan kijken. Onze eerste dag heeft misschien nog wel het meeste indruk gemaakt. We zijn gestart met de Berliner Unterwelten, een tour door de bunkers waar de Berlijnse bevolking (althans een deel daarvan) ging schuilen voor de bombardementen die ook hun ten deel vielen in de tweede wereldoorlog. Leuke gids, leuke tour. Daarna naar Checkpoint Charlie (ok, een beetje nep) maar het museum (niet groot en een beetje rommelig) op het plein gaf goede info over het ontstaan en verdwijnen van de muur. Vergeet het kleine bioscoopje achter in de hoek niet, daar draait een interessante documentaire. Als je dan net info, foto’s en video’s hebt gezien over de muur is het leuk om direct naar de Gedenkstätte Berliner Mauer te gaan. Hier liep de muur door de huizen van Bernauer Strasse heen. Het is een interessante wandeling van het einde tot aan het bezoekerscentrum waar nog een oude wachttoren staat en je door een spleetje (en van bovenaf) het “niemandsland” tussen de muren kan bekijken! Als je in Berlijn bent zeker gaan bekijken. Verder zijn er natuurlijk nog een hoop andere zaken te bekijken en heel veel musea. We hebben er een aantal gehad totdat de meiden helemaal klaar waren met de Engelse audio tours en het bekijken van oude dingen. Het Deutches Historisches Museum moet je zeker meenemen in je rondje. En… vergeet de curry worsten niet, lekker!

Aan al het plezier komt ook weer een einde en aangezien we maandag pas om 23:00 op Rotterdam aankwamen was de overgang naar werk best weer even wennen. We zijn maar 4 dagen weg geweest maar het voelde veel langer. We gaan van het weekend mama weer even ophalen en verder aan het afbreken van de tuin ter voorbereiding op ons rondje verbouwen. We zijn hard op weg naar heel veel herrie en verbouw rommel. Ach het moet eerst slechter worden voordat het beter kan worden. Goed weekend!

Ook leuk om te lezen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *