Over ons

Wij zijn de familie Smeets, een “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” gezin vol met meiden. Mirjam, Federique, Yanniek en zelfs onze hond Grietje is een meid.

Erg gezellig en altijd in de weer met van alles en nog wat. Al sinds 2004 zijn we online met onze alledaagse belevenissen. Ruim voor de tijd van Hyves & Facebook. Ergens in 2006 zijn we overgestapt naar een content management systeem, WordPress. De Smeetsjes versie 1 was een feit. In de jaren daarna is de populariteit van Hyves gepiekt en weer teloor gegaan ten koste van Facebook maar wij zijn ons eigen getoeter trouw gebleven. Versie 2 van De Smeetsjes kwam en ging en zo ook versie 3. Revisie 4 maakte steeds meer gebruik van standaard mogelijkheden en minder op maat gemaakte onderdelen.

Al die jaren hebben we onze historische content meegenomen naar de nieuwe versies maar het bijhouden van de site (verhaaltjes, foto’s, boek en film reviews) begon steeds meer tijd te kosten. Een spaarzaam goed binnen ons gezin. Drukke baan en altijd van alles te doen leverde ineens een 112 ritje op met een storing in mijn eigen computer. De Smeetsjes ging voor even in maintenance mode om uit te rusten en heel rustig hebben we een nieuwe versie van De Smeetsjes gemaakt. Nog meer standaard en vooral slimmer maatwerk zodat het bijhouden eenvoudig is. Volgens mij is dat redelijk gelukt. De film reviews hebben we in versie 5 laten vallen (inclusief historische content) want er zijn inmiddels meer dan genoeg film review sites beschikbaar en daar heeft niemand De Smeetsjes voor nodig.

Ik hoor je denken, waarom offer je hier kostbare vrije tijd aan op, zeker nu.. Ik ben ooit eens begonnen en inmiddels is het een leuk archiefje van onze alledaagse belevenissen. Het is te ver doorgeschoten om nu in de digitale bittenbak te laten verdwijnen. Rest natuurlijk de vraag wie er nu in hemelsnaam enige interesse zal hebben voor het alledaagse gereutel van de familie Smeets? Naast vrienden en familie zal de belangstelling vast niet hoog zijn. Tel daarbij op dat de content puur gaat over de gewone zaken in ons leven en er geen enkele ambitie is om schokkende of scherpe berichtjes (vooruit, met een enkele uitzondering dan) te schrijven zullen de hits via de zoekmachines ook niet enorm hoog zijn. In werkelijkheid zien we naast vrienden en kennissen het aantal bezoekers stijgen dus ach, we klikken maar door dan en gaan op weg naar ons 10 jaar online jubileum.

Onze eigen geschiedenis online die er nog zal zijn ook als Facebook door privacy problemen uiteindelijk is verdwenen. Een digitale versie van een time capsule die een stuk makkelijker te vinden is.

Veel plezier bij het klikken