Niet zo stabiel meer

Voordat ik naar Roemenië vertrok lag onze server onverwacht ineens op z’n gat. Dat doet ie anders nooit zeg ik dan. Ik had niet veel tijd om het echt uit te zoeken maar verdacht al direct de disk omdat ik het bekende klikken van de harddisk hoorde. Op zich bijzonder dat een disk echt stuk gaat want in al die jaren dat we onze eigen server draaien heb ik dat maar één keer eerder meegemaakt. Een andere optie was dat de controller op het moederbord naar de haaien was maar toen ik met een andere tool dan chkdsk naar de disk keek bleek daar toch aardig wat mis te zijn. Inmiddels heb ik een andere tool de foute sectoren op de harde schijf buiten gebruik gesteld zodat we geen uitval meer hebben. We zijn nu ongeveer 12 uur verder en de log geeft geen bijzonderheden meer aan. Toch blijft het geen goed teken, de schijf is op weg naar de eeuwige jachtvelden…

Ook leuk om te lezen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *