Heerlijk eten & prutsen

Naast gezellig en lekker eten met familie (en dat was zeker het geval op beide kerstdagen) geeft de kerst periode ook weer wat ruimte om eens met iets nutteloos te prutsen. In mijn geval ging het om het in elkaar steken van een extra wireless netwerk voor boven bij de meiden en voor mijn thuiswerk plekje op zolder. M’n huidige netwerk haalde het net tot zolder maar was daar niet erg stabiel en zelfs bij de meiden viel de verbinding wel eens weg. Koop een extender en klaar hoor ik je zeggen…
Precies zo is het maar daar zit geen uitdaging in. Je trekt het uit de doos en klaar. No fun.
Wat wel leuk is, is de oude Linksys router van opa ombouwen zodat hij wireless verbinding maakt met m’n huidige router en aan de andere kant ook nog wireless en wired clients accepteert, een wireless bridge dus. Ik hoor je al denken, wat is daar nu leuk aan maar zo heeft iedere gek z’n gebrek.
Het leuke zit ‘m in het feit dat de Linksys router wel de mogelijkheden heeft maar die zijn niet standaard beschikbaar in de interface. Andere firmware (dd-wrt) flashen dus die de geheimen van de Linksys router prijs geeft (wat eigenlijk een heel geavanceerd ding is). Niet zonder risico want voordat je het weet zit je met een mooie blauw zwarte boekensteun die je helemaal nergens anders meer voor kan gebruiken. Je router is dan bricked (nutteloze boekensteun of baksteen).
Voel je het al, ik maakte een foutje (reset een stapje te vroeg) en m’n doosje deed helemaal nada noppelie nop meer. Knipperend lampje en geen verbinding meer mee te krijgen, geen reactie meer op wat dan ook.
Dan toch maar naar de winkel voor een repeater maar dat klinkt toch wel heel erg als een nederlaag. Toch nog even googlen en ja hoor een kansje op een uitweg gevonden in de vorm van een WRT54G Revival Guide. Geweldig dat internet. Lekker ouderwets het ding uit elkaar slopen en de twee pootjes (kijk even goed naar de exacte versie want bij elke versie gaat het om andere pootjes) van de flash chip even verbinden waardoor hij plots in failsave mode terecht komt. Ineens zie de dan de ping weer gaan reageren en het doosje is weer bereikbaar. Een nieuwe firmware flashen, ook lekker ouderwets met TFTP en holadiee, we zijn weer in business.
Opnieuw de instellingen doen en succes is dan zoet. Het werkt! Inmiddels is de bovenverdieping volledig gedekt door een tweede wireless netwerk wat ook weer wireless met het eerste netwerk praat. De meiden kunnen supersnel internetten zonder uitval en ik kan op zolder prima werken. Heerlijk zo ouderwets prutsen, doet me denken aan lang geleden toen ik van alles uit elkaar schroefde en m’n vader moest helpen om het weer in elkaar te krijgen. Ik heb ervan genoten..

Ook leuk om te lezen...

3 reacties

 1. Stefan schreef:

  Ik ken het gevoel, moet het natuurlijk wel lukken want als het bij een boekensteun blijft vallen er aardig wat gvdtjes. Heb zelf net ook een leuk apparaatje gekocht http://www.synology.nl/products/ds-207+/ Een leuk netwerkschijfje die nu in Raid 1 draait zodat ik niet meer bang hoef te zijn dat onze foto’s, muziek en video’s in de digitale prullenbak verdwijnen omdat er een schijf crached. Met dit apparaat is weer zoveel mogelijk dat je door de bomen het bos af en toe niet meer ziet, enfein ook weer lekker puzzelen zo met al deze vrije dagen.

 2. Peter schreef:

  Patje, is het zo dat door jou “gepruts” onze site eruit ligt. Had ik eindelijk weer eens tijd en zin, kan ik er niet op. Kan jij even kijken wat er aan de hand is.
  Groeten Peter

 3. Patrick schreef:

  Peter, alles doet het weer..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *