Eindelijk weer even droog

Vandaag zien we de zon weer eens en dat is precies op tijd. Vandaag is oma jarig en op haar leeftijd stond ze voor de taak om voor de eerste keer haar verjaardag alleen te starten. Een eerste verjaardag zonder opa en dat ging haar niet in de koude kleren zitten maar mijn moeder is een bikkel en heeft het grootste deel van de dag alweer gehad. Morgen doen we cadeautjes, borrelen we wat drank weg en gaan we met z’n allen uit eten. Volgend jaar is het weer beter.

Inmiddels is de tuin op de planten na helemaal af. We staan morgenvroeg bij de Intratuin voor de deur om voor één verhoogde bloembak alle plantjes te kopen en de rand siergras die we bedacht hebben in te slaan. We doen het deze keer stukje voor stukje om goed te kunnen zien of wat we bedacht hebben ook echt leuk staat en kopen vooral niet teveel tegelijk. In een eerder tuinproject hebben we teveel plantjes gekocht met het effect dat we een jaar later alweer heel veel konden wegsnoeien of afsteken. Een beetje groen erbij is leuk, ik kijk er naar uit.

We kijken ook uit naar aanstaande dinsdag want het begint een beetje koud te worden in ons huis. Je kent het wel, na de zomer denk je kom ik zet de verwarming eens aan en dan niets.. geen reactie van de ketel. We hebben gelukkig wel warm water dus de driewegklep zal wel blijven hangen. Nu waren we ook in overleg met Eneco om onze ketel in een nieuw onderhoudscontract te stoppen dus dinsdag aanstaande combineren we de reparatie met de start van het onderhoud contractje.

Natuurlijk kijken we van het weekend weer Formule1 (deze keer moet het goed gaan) en halen we nog wat plinten om binnen mee verder te gaan. Inmiddels is daar weer verder geverfd (nog twee deuren te gaan) en hebben we nog ongeveer de helft van de plinten te doen, allemaal lastige hoekjes. Daarna nog een rondje kitten en kozijnen afwerken en dan is alles klaar. In de winter doen we niets maar volgend jaar lente doe ik misschien wel een toiletje. Anyway, goed weekend allemaal!

Ook leuk om te lezen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *