Een irritatie is weggewerkt

In onze badkamer hebben we destijds behoorlijk dure kranen laten installeren, volledig elektronische kranen van Hansa (Canyon). We vonden ze mooi, het was innovatief en vooral nieuw. De kraan had ledverlichting die mee kleurde met de temperatuur van het water. De prijs destijds was helemaal niet leuk en aangezien we ze na 7 jaar al moeten afschrijven is eigenlijk te gek. Bij één van de kranen was de regeltechniek al stuk. Als je ‘m warmer zette ging de boel groen knipperen (storing) en kwam er geen water meer. Bij de ander liep er meer water terug de wasbak op dan uit de uitloop, geen feest dus en ik ergerde me enorm aan die twee kranen.

Ergernis nummer 2 was de afvoer van diezelfde wastafel. Het drukmechanisme was kapot gegaan en mijn meiden hebben de neiging om hun lange haar te borstelen boven de wasbak. Het valt te raden wat dan het effect is, de boel verstopt snel en zeker als je niet in de gaten hebt dat je twee haarspeldjes mee de afvoer in kamt.

Beide irritaties zijn weggewerkt, de kranen zijn vervangen door nieuwe exemplaren en helaas voor Hansa niet meer hun ultra dure model. Het voordeel van vooruitgang is dat je ledverlichting kranen niet alleen maar kunt kopen in exclusieve sanitair zaken maar ook gewoon in de bouwmarkt tegen een heel schappelijke prijs. Daar waar de Hansa kranen nog gebruik maken van een voeding (je hebt dus stroom onder de wastafel nodig) maken de kranen van Aquazuro gebruik van het water zelf om de stroom voor led ’s op te wekken. Er zit een behoorlijke box onder waar blijkbaar een dynamo met een schoepenrad in zit waardoor er stroom voor de led ’s beschikbaar is als het water stroomt. Leuk, lekker groen. De afvoer is vervangen door een nieuw werkend exemplaar en het water loopt weer mooi weg. We gaan zien hoe lang de kranen het uithouden (er zal ongetwijfeld verschil in kwaliteit zijn) en of mijn pubers nu eindelijk kunnen onthouden dat ze hun haar niet boven de wasbak moeten borstelen 😉

Dit weekend is ook het eerste weekend na de toets week van Yanniek en volgens haar eigen eerste berichten is het redelijk gegaan (1 toets komt in aanmerking voor herkansing schatten we zo in) dus was het tijd om haar verjaardag met vriendinnen te vieren. Sushi eten en een slaap feestje van vrijdag op zaterdag.

Slapers hebben we vanaf morgen weer want dan halen we de exchange student uit Portugal op. Yanniek doet mee aan het uitwisselingsprogramma van school en wij krijgen een student uit Portugal in huis. Deze week gast aan tafel dus, ben benieuwd hoe we het gaan vinden. Vandaag nog relatieve rust dus eerst maar eens met z’n allen ontbijten…

Ook leuk om te lezen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *