Arrggg, koelkast boem!

Je kent het vast wel, aan het begin van de dag had je het perfecte plan maar aan het einde van de dag bleek het toch anders gelopen te zijn. Dat hadden wij op Koningsdag dit jaar. De bedoeling was om lekker op ons gemak te ontbijten en alvast wat dozen met spullen in te pakken aangezien we aan eind mei onze volledige woonkamer een container in moeten verhuizen. Beetje rustig aan, geen haast, nog wat Koningsdag dingen op TV kijken, biertje in het dorp drinken.

Klinkt goed totdat er een luide knal uit de keuken kwam. De oven stond aan voor het bakken van de croissants en plots lag in de keuken de stroom er volledig uit. De eerste verdenking was onze oven maar daar zat het probleem niet. Na het weer aanzetten van de stroom was alles netjes weer bij behalve de koelkast. Aan de achterkant zit een elektronica compartiment en daar was een vervaarlijk zwarte plek zichtbaar, geen goed teken. De printplaat bleek ook behoorlijk zwart te zijn, niet gek dat er dan geen leven meer in zit. Nu hebben (of hadden) we zo’n model met twee deuren van Italiaanse makelij die niet heel jong meer was. Even gezocht op het internet of ergens nog zo’n printplaat te vinden was maar dat ging ‘m niet worden, model was natuurlijk al lang uit de verkoop en je kon er nog wat rubbertjes en andere meuk voor kopen.

Dan zit je mooi met een koelkast en vriezer vol met spullen… Gelukkig konden we een hoop kwijt bij vrienden maar niet alles en het is toch erg onhandig zonder koelkast en vriezer. In plaats van een beetje niets doen dus op pad voor een nieuwe koelkast en eigenlijk met het ouderwetse idee, boter bij de vis. Afrekenen en meenemen die handel, neerzetten, tot rust laten komen, stroom er op en tegen die tijd dat het avond is hebben we weer een werkende koelkast staan.

Zo werkt het dus niet meer… Nu kopen wij ook veel online en was het alweer even geleden dat ik in een fysieke winkel wat kocht. De prijzen liggen dicht in de buurt bij online en ik was best bereid wat meer te betalen om snel een koelkast te hebben. Koningsdag en het feit dat een fysieke winkel een minder flexibele logistiek heeft gooide roet in het eten. “Sorry ons magazijn is gesloten vandaag en de planning voor vrijdag zit al vol, misschien kunnen we ‘m maandag leveren maar dat moet ik even navragen” was een beetje de algemene reactie. Geen nieuwe koelkast dus bij de Smeetsjes op koningsdag en als het aan de winkels lag ook niet op vrijdag. Dan toch maar weer online. Daar was het natuurlijk geen probleem, bestellen en de volgende dag in de keuken.

Een iets andere dagbesteding dus, volgend jaar beter. Ik zeg dan vieren we Koningsdag met een koel biertje uit onze koelkast die dan een jaar oud is in de nieuwe tuin!

Ook leuk om te lezen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *